Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden om een PGB te krijgen?

Wil je voor een PGB in aanmerking komen hangt dat af van een aantal factoren. Zo is jouw persoonlijke situatie van belang. Of je kunt omgaan met een budget bijvoorbeeld. Iedere zorgverzekeraar (voorheen zorgkantoor) stelt daarvoor zijn eigen regels op naast die van wettelijke regels. Er moet behoorlijk wat papierwerk worden ingevuld. Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen kan Buro Zorgregie je daarbij ondersteunen. Dit scheelt je veel tijd en zoekwerk.

Waarom krijg ik maar een kortdurende indicatie van het CIZ?

Momenteel wordt er door het CIZ bij een aantal indicaties een beperkte looptijd geïndiceerd. Dit heeft met de komst van de nieuwe wetgeving te maken. Volgend jaar wordt de zorgverzekeraar verantwoordelijk voor het uitvoeren van de indicaties. Buro Zorgregie kan je hierover informeren.

Wat is trekkingsrecht?

Vanaf januari 2015 krijgt een PGB-budgethouder voortaan geen geld meer op zijn eigen bankrekening maar wordt dat geld bij de SVB geparkeerd. De SVB zal facturen die de budgethouder goedkeurt en waarvoor een goedgekeurde zorgovereenkomst bij de SVB bekend is, rechtstreeks uitbetalen aan de zorgverleners.

Kan ik als mantelzorger betaald krijgen?

Ja, dat kan. Als een mantelzorger zorg biedt en daarvoor betaald zou willen worden bestaan er mogelijkheden voor een vergoeding.

Hoe regel ik mijn zorg aan huis?

Buro Zorgregie adviseert om er zorg voor te dragen dat jouw zorg in basis goed geregeld wordt. Dit is maatwerk dat van persoon tot persoon kan verschillen. Vandaar dat wij op huisbezoek komen om te kijken wat de zorgvraag is en welke mogelijkheden er zijn in jouw specifieke situatie.

Kan ik nog huishoudelijke hulp krijgen?

Dat is afhankelijk van jouw gemeente en de andere indicaties die je hebt. Buro Zorgregie denkt graag met je mee om het te realiseren.