Mantelzorgondersteuning of respijtzorg

Mantelzorgondersteuning of respijtzorg

Buro Zorgregie biedt hulp voor mantelzorgers die zorgen voor een chronisch zieke patiënt, een kind met een beperking of een hulpbehoevende ouder. In het zorgplan kijken we niet alleen hoe huidige mantelzorgers officieel onderdeel kunnen worden van de zorginvulling en betaald kunnen krijgen uit een PGB. Soms kijken we ook waar we ondersteuning kunnen regelen voor de zorg die de mantelzorger nu regelt, maar waar vanuit het PGB, een andere oplossing voor moet komen.

Respijtzorg

Als mantelzorger is het goed om soms eens even uit te rusten of jezelf op te laden. Wil je met vakantie of gewoon even wat dingen voor jezelf doen? Dan verzorgen wij respijtzorg. Dit is vervangende verpleging of verzorging voor die taken die je als mantelzorger op dat moment wilt uitbesteden. Hierdoor krijgt je kind, ouder of partner de zorg die hij of zij nodig heeft en krijg jij welverdiende tijd voor jezelf. Door nieuwe energie, kun je bovendien als mantelzorger weer de zorg verlenen die goed is voor de patiënt.

Ben je mantelzorger en moet er in de bestaande situatie een oplossing komen? Heb je bijvoorbeeld behoefte aan tijdelijk opvang van jouw zorgtaken? Of wil je een oplossing voor de huidige situatie met je eigen mantelzorger? Neem contact met ons op. Wij kijken altijd naar de situatie als geheel en zorgen voor een geschikte oplossing voor alle betrokkenen.